torek, 1. marec 2011

Prihajajo rent-a-menedžerji

V Financah je bila objavljena najpodjetniška ideja rent-a-menedžer. Super!

Zanimivo v članku mi je, da se g. Kot ne vidi kot svetovalec podjetjem, saj svetovalci ne prevzemajo odgovornosti za rezultate. S tem se ravno ne bi strinjal, razen v primerih, ko so svetovalne pogodbe napisane tako vsebinsko slabo, da se dejansko ne upoštevajo rezultati v plačilu. Seveda dopuščam možnost, da je mišljena druge vrste odgovornosti ne le plačilo. V tem primeru pa tudi najem menedžerja ne more biti bistveno bolje. Odgovarja lahko le z (ne)plačilom.

Pa da ne bo pomote. Meni je ideja všeč! Zelo. Zakaj? Ker smo preveč zaplankani in posebej manjša podjetja ali podjetja, ki potrebujejo zagon določenega projekta, vzpostavitev določene poslovne funkcije, potrebujejo strokovnjaka za določen čas. V primeru podjetnika, ki nudi rent-a-strokovnjaka je možnost dobre pogodbe lahko boljša, kot interna sistemizacija. Določijo se konkretni cilji, brez odpravnin, kot pravi in nadomestila za odsotnosti.

V aprilu prične podjetje ponujati svoje storitve, menedžerje. Želim videti njihovo ponudbo, saj zaenkrat ne vidim razlike med svetovalno pogodbo in rent-a-menedžerjem. Zagotovo pa bodo lepo predstavljene prednosti tovrstnega poslovnega modela. Srečno!

Ni komentarjev:

Objavite komentar