sreda, 2. november 2011

Logična sveča

Zakaj logična? Ker sem prevedel iz virualne sveče. Hja! Tudi to imamo. Mi pa virtualne strežnike. Niso navidezni, temveč logični. Čeprav mi ta razlaga ni najbolj povšeči, a vendarle. Vemo za kaj gre, a ne?

Ampak to, o čemer sem razmišljal te dni, so sveče. Namreč taki dnevi so, a ne? Noč čarovnic, dan reformacije, svetovni dan varčevanja, dan spomina na mrtve ...

No, ampak mislil sem predvsem o tem, da smo Slovenci spet nekje v vrhu. Nekakšne lestvice. Po prižganih svečah na prebivalca. Verjetno živečega, saj pokojni niso več prebivalci. In potem v razmislek, da naj prižgemo svečo manj. Hvalevredno, ni kaj. Kako deluje? Enostavno. Greš na spletno stran, odtipkaš http://svecamanj.si/stran/prizgi_sveco in napišeš nekaj v spomin in ... opravljeno! Noro. Kot facebook. Ali pa Twitter. Zanimivo je to, da bo seveda preteklo še kar nekaj vode, preden bomo ljudje spoznali razsežnosti onesnaževanja tudi na tem področju. Še posebej na tako občutljivi temi kot je spomin na umrlega. Verjamem, da res mladi ne bodo imeli s tem težave. Ker so tako in tako ves čas "on line". In če poleg osvežitve zadnjega statusa na fb-ju še "naklikajo" kakšno svečo, bo to mimo grede, a ne? Zanimivo kam gremo. Ampak tudi to je outsourcing. Mene pa je stara mama, dokler je še bila živa, a manj pokretna prosila, da namesto nje odnesem svečo na grob moža in jo prižgem. Tudi ona je mene outsourcala.

Danes je prižganih že 9.029 "logičnih" sveč.

Ni komentarjev:

Objavite komentar