torek, 31. januar 2012

Umiranje e-pošte ali poslovna socialna omrežja

Danes smo lahko na Poslovnih krivuljah Vala 202 poslušali strokovnjaka, ki sta v IT poslu takorekoč že vse življenje. Pravzaprav je IT njuno življenje. Nimata delovnega časa, saj sta "on line" takorekoč 24 ur na dan.

Postavila sta tezo, da bo e-pošta za poslovne namene izumrla v naslednjih 20 letih. Zanimiva teza. Previden bi bil vsaj v napovedi časa. Kakorkoli, sodelovanje kot način dela ostaja. Še več. Čedalje pomembnejše je. In e-pošta je dejansko individualna storitev. Ni namenjena skupinskemu delu. Za to obstajajo druge vrste orodij že danes. Ki pa so tako namenska, da jih uporabljajo ozko specializirane skupine.

Smo pa v obdobju socialnih omrežij. Twiter, Linkedin, Facebook, Dropbox ... Sam jih preizkušam nekaj, uporabljam manj, razumem pa njihov pomen. S poslovnimi socialnimi omrežji pa lahko dejansko sodelujemo na način, kjer je delitev informacij enostavna in bližje rodovom, ki so že danes zaposleni oz. vključeni v poslovno okolje. Tako tudi pri nas v podjetju storitev uporabljamo, ne glede na to, da še nismo v celoti prešli v način dela, ki prinaša veliko prednosti. Kar moramo še narediti je odločitev o ukinitvi sistemov, ki jih nadomešča nov način komunikacije, sodelovanja, informiranja. S tem bomo vsi prešli na nestrukturiran način razmišljanja, kar nam je bližje.

Da pa podkrepim današnjo tezo, si preberite članek enega največjega IT ponudnika storitev v Evropi Atos, ki je objavljen v The telegraph.

Zakaj ne bi bili Slovenci bolj drzni in ne bi poskusili nove načine dela med prvimi? Našo majhnost lahko izkoristimo za agilnost. Poskusite storitev BusinessConnect Social že danes. Zanimajo nas vaše izkušnje in predvsem se veselimo sodelovanja v poslovnem socialnem omrežju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar