petek, 9. april 2010

Outsourcing otrok?!

Ja, sliši se malce nenavadno, ampak je res. Z ženo imava dva. Otroka namreč. Vsak "svojega". Eden iz njenega in drugi iz mojega prejšnjega zakona.

Kaj pa ima to veze z outsourcingom? V bistvu sva se v nekaj letih življenja z otroci naučila, da nas je v družini malce več. Nismo samo štirje ampak zraven spadajo še prejšnji življenjski partnerji. In tukaj je povezava z outsourcingom. Partnerstvo je izrednega pomena za sobivanje. In ravno pri zunanjem izvajanju ali outsorcingu je toliko dvomov v soodvisnost, da je partnerski odnos izredno pomemben. In to se ne da urediti s pogodbo. To se zgradi z odnosom. Dobri zunanji izvajalci zato veliko delamo na gradnji odnosa z našimi uporabniki. Ali pa to pomeni odvisnost? Seveda. Pa saj s tem ni nič narobe. Vsi radi sodelujemo z ljudmi, katere poznamo, imamo odnos z njimi. To je konec koncev cilj zunanjega izvajalca.

Kaj pa z zamenjavo partnerja zunanjega izvajanja? Je bolj enostavna, kot bi mislili na prvi pogled. Dober izvajalec poskrbi za standardizacijo na nivoju storitev. Že v pogodbeni fazi dogovori nivoje storitev, ki jih zagotavlja. To pomeni lažje izvajanje za izvajalca in standardiziranost naročnika. Ker gre za standardiziranost na nivoju storitev, ki niso vezane na tehnologijo, lahko naročnik enake zahteve po storitvah povprašuje pri drugih ponudnikih.

No ja, čisto vsega tega se ne da prakticirati na naših otrocih. Vsi jih imamo radi. Smo bojda razširjena družina. Partnerji. Tako ali drugače.

Ni komentarjev:

Objavite komentar