torek, 2. november 2010

Spremenimo cilje v poslovne rezultate

Tako radi se nadobudni menedžerji spravijo meriti to in ono. No ja, da ne bo pomote, to radi počnejo tudi bolj izkušeni.

Postavljanje ciljev je lahko zelo kočljiva zadeva. Pa ne mislim, da morajo biti cilji merljivi, realni, dovolj visoki ... Bolj mislim na to, da obstaja nevarnost, da niso usklajeni preko celotnega podjetja, niso skupinski ali pa da jih je preveč.

Kar pa me moti pa je to, da se v veliko primerih zgodi, da so cilji samemu sebi namen. Zakaj ne govorimo o poslovnih rezultatih. Izhajamo iz poslovnega rezultata ter nato definiramo posamezne cilje. Z našimi strokovnjaki se s potencialnimi strankami trudimo definirati strategijo razvoja IKT, analiziramo in ocenjujemo različne scenarije, načrtujemo in implementiramo sisteme in procese, za dosego boljših poslovnih rezultatov. Poslovnih rezultatov stranke in seveda nas.

Kjer stranke ne razumejo poslovne vrednosti, se vsaj pri zunanjem izvajanju upravljanja venomer vrtimo okoli vprašanj glede stroškovne učinkovitosti ali pa vsebine dela, ne preidemo pa na celovit pristop ponujanja kombinacije vrednosti in potrebne strokovnosti za dosego poslovnih rezultatov. Verjamem, da takšno stanje odraža bojazen zaradi nerazumevanja področja, a vendarle je obstoj IKT vezan neposredno na poslovanje podjetja.

Sicer pa vemo, da ljudje ne maramo sprememb. Razen morda, ko smo dojenčki in res stari, ko uporabljamo plenice in smo veseli novih, suhih.

Najlažje je postavljati cilje. Težje je spremeniti cilje v poslovne rezultate. In mi to radi počnemo. Zato pa potrebujemo stranke, ki so uspešne, saj le uspešni razumejo vsebino.

Ni komentarjev:

Objavite komentar