nedelja, 2. januar 2011

Strast

No, pa smo. V novem letu. Želim vam predvsem veliko Strasti. Tega se ne da prenesti v zunanje izvajanje.

Sem razmišljaj o vseh željah, ki si jih v teh časih izrekamo. Zdravje, vse kar si sam želiš, ljubezni, miru ... Hecno. Pa saj to drži, samo smešno mi je, ko nama z ženo zaželijo veliko ljubezni. Kot, da se nimava rada. Več.

No, pa sem razmišljal, kaj si jaz še želim. Tekaške copate. Ja, to pa. In se spomnim, da se jutri tako in tako pričnejo razprodaje. Tako, da ne bom imel težave z Dedkom Mrazom. Ampak po te "želje" greš v športno trgovino in poskusiš, plačaš in greš. No ja, ženske bi poskusile več modelov, obiskale več trgovin, naredile dogodek iz tega. Mi moški, pa kot "lovci" ustrelimo v prvo in gremo z ulovom domov. Malce posplošujem. Ampak KAKŠEN DOLGČAS! A, ne? Kaj pa strast?!

Imam sicer možnost, da obiščem več trgovin, poskusim več modelov, pregledam kaj mi paše k ostali tekaški opremi in se šele nato odločim o nakupu. Bljak!

"strást  -í ž () 1. zelo močno trajno čustvo, težko obvladljivo z voljo, razumom: strast je bila kriva vseh njegovih težav; ekspr. v to ga je gnala strast; prepustiti se, ekspr. predati se strasti; ekspr. streči strastem; obvladovati, zadrževati, ekspr. razvneti strast; neobvladana, skrita, uničujoča strast; ekspr. neobrzdana, slepa strast; strast po maščevanju / med vojno so se sprostile mnoge strasti / ekspr.: izbruh, naval strasti; biti suženj, igrača strasti / storiti kaj iz strasti 2. navadno s prilastkom zelo močna želja po čem, zlasti po zadovoljevanju spolne ljubezni, sle: strast se prebuja, raste; čutiti do koga veliko strast; gledal jo je brez strasti; ekspr. goreča, nepremagljiva, prava strast / ljubezenska, spolna, telesna strast / ekspr.: na poljube je odgovarjala s strastjo; predati se s strastjo strastno 3. navadno s prilastkom zelo močno hotenje, volja do določenega dela, dejavnosti: gobarska, lovska, zbiralska strast; strast do branja; strast za igranje kart; strast po oblikovanju / ekspr. ves čas so delali z zagrizeno strastjo // predmet takega hotenja, volje: gledališče je bilo njegova strast; edina njena strast je hrana ● ekspr. ta strast ga je kmalu dobila v oblast kmalu se ji z voljo, zavestjo ni mogel upirati; preg. strasti dobro služijo, a slabo gospodarijo."  Vir: SSKJ.

Meni je najbolj všeč del, kjer govori o tem, da je strast čustvo, težko obvladljivo z voljo.

Kakorkoli. Sem bil v preteklem letu deležen takšnih in drugačnih strasti. Fajn. Dober, dober. In žal odkril, da se nekateri tega "ne znajo iti". Menim, da bi marsikatero delovno mesto izgledalo čisto drugače, če bi zaposleni delali s strastjo. Za to pa smo odgovorni vsi. Od vodstva do informatorja na vhodu v podjetje.

Meni je lepo. Ne zamerim. Še več. Odprlo mi je nova spoznanja, kot pri videoigrci, ko odkriješ novo sobo v labirintu. Malce te je strah, a toplo pri srcu. Vesel sem. Še posebej zase. Kajti, ko se prepustiš strasti ...

Veliko Strasti Vam želim!

Ni komentarjev:

Objavite komentar